Track 03 - Parov Stelar

A Rézmajom

2009.10.27. 16:34

 Üdv mindenkinek, elnézést a kimaradásért, újúlt erővel esem a blognak, következzék tehát a szinte jubileumi 3. bejegyzés! És köszönöm a footer.hu-nak az említést, megtisztelő! És ügyelek a nagybetűkre:)

Parov Stelar, aka Marcus Füreder neve ismerősen csenghet a magyar értő fülnek, több koncertet adott már itthon, elvégre szomszéd (osztrákok). Nem éppen újdonság a piacon, de a soul coughing sem az... Szeptember közepén adta ki legújabb albumát a 2 CD-s "Coco"-t, ami szerintem egy mestermű és forradalmi újdonság a house-zenében. Korábbi albumait is imádjuk, de a Coco-tól lehidaltam. És szégyen-gyalázat, hogy csak október elején tudtam meg, hogy kijött...

Füreder egyedi hangzásvilágát régi jazz- és swingsample-ökkel éri el, amelyeket ritmusos, dallamos és pezsdítő house-alapokra kever rá. Alapvetően nem vagyok house-rajongó, mert egyrészt kevés ilyen előadót ismerek, másrészt amiket ismerek, nem tartom zeneileg kreatívnak. Nem azt mondom, hogy rosszak, vagy hallgathatatlanok, egy-kettő egész jó, csak unalmasak és szerzőjéből hiányzik a zenei szépérzék és a kreativitás. Ezzel szemben Parov Stelar úgy stimulálja józanon a dobhártyámat, mint amikor spiccesen ülsz egy komolyzenei koncerten és magadban hangosan röhögsz, ahogy a fuvola csiklandozza a füled...

Következzék 2 klasszikus és egy vadiúj Parov Stelar sláger. A vadiúj is az, leteszteltem: beraktam egy házibulin, ahol nem ismerte senki. Volt tánc. Nem kicsi. 

Sláger 1

Sláger 2

 

És a vadiúj sláger: 

 

 

 

 

Diszkográfia

2001: Shadow Kingdom LP (2x12" Vinyl & CD, Bushido Recordings, as Plasma)

2004: Rough Cuts (CD, Etage Noir Recordings)

2005: Seven and Storm (CD, Etage Noir Recordings)

2007: Shine (CD, Etage Noir Recordings)

2008: Daylight (CD, Rambling Records)

2009: That Swing - Best Of (CD, Etage Noir Recordings)

2009: Coco (CD, Etage Noir Recordings)

 és még iszonyatos mennyiségű EP...

A bejegyzés trackback címe:

https://antimainstream.blog.hu/api/trackback/id/tr411479322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2010.07.13. 10:48:22

emberek holnap Parov Stelar a veszprémi utcazene fesztiválon, Vár, Nagyszinpad, Quimby után 23:00-kor.
www.utcazene.hu/#programok
süti beállítások módosítása